Att handla på ebay - översikt!

 

Skapa dina konton


För att kunna betala sina inköp på Ebay så behöver man ett kreditkort, tex VISA eller Mastercard. Man kopplar sitt betalkort till Paypal. PayPal är det säkraste online betalningssystemet på internet.

1. Börja med att skapa ett konto på www.Paypal.se. (Skapa konto-knappen högst upp på deras hemsida)

2. När detta är klart och du är inloggad på Paypals sida så måste du ansluta ditt betalkort där du vill att pengarna ska dras ifrån när du handlar på Ebay. Det gör du genom att klicka på "Min profil" och sedan "Lägg till eller redigera kreditkort". Gör allt som står på skärmen på deras hemsida så kommer du igång och blir snabbt klar! De berättar hur du ska verifiera ditt betalkort så det kan börja användas för onlineköp.

3. Nästa steg är att skapa ett konto på www.Ebay.com. Det gör du också allra höst upp på hemsidan där det stå "Hi! Sign in or register". Du ska trycka på register. Fyll i alla dina uppgifter och sedan har du ett konto.

4. När du är inloggad på Ebay så måste du gå till din profil och fylla i din hemadress dit du vill att alla dina varor ska skickas. När du är inne i "My ebay" så trycker du sedan på "Adresses", där kan du lägga in din hemadress.

5. Du måste även koppla ditt Paypal-konto till ditt Ebay-konto. Det gör du under rubriken "Paypal account" när du är inloggad på ebay och är inne på sidan "My ebay".

 

Börja shoppa!

1. Du går in på en varas sida. Om det är free shipping så står det i auktionen, det brukar vara som ett oranget litet "klistermärke" på auktionens bild där det står "Free shipping". Då är det gratis frakt. Jag handlar nästan alltid bara när det är gratis frakt. När man ska söka på en sak på ebay så kan man välja sök inställningar, jag väljer alltid "free shipping" i menyn. Då kommer det bara vara upp objekt som har helt gratis frakt.

2. Det finns båda budgivning och Köp-nu auktioner. Om det är en köp-nu vara så är det inte någon budgivning. Varan blir din på en gång när du har tryckt på knappen "Buy now". Annars så finns det helt vanlig budgivning mellan andra användare på ebay.

3. När du tex har valt Buy now så kommer det ibland upp en sida som frågar om du verkligen vill köpa objektet, då klickar du vidare och väljer köp nu, annars så slussas du ibland vidare direkt till betalning, när betalningen har gått igenom så är varan din. Då skickar säljaren sedan ut den.
Du loggar in med din paypal när du slussas vidare. Det står på skärmen vad du har köpt, och din adress och hur mycket det kostar i svenska kronor, du fortsätter vidare och väljer köp. Sedan kommer det upp på Paypal sidan att köpet är genomfört och pengarna är dragna.

 

Det man ska tänka på när det är helt gratis frakt (nästan alltid på saker från Kina), det är att frakt leveransen är minst 25 arbetsdagar! Så räkna med nästan 4 veckor innan din vara kommer fram i postlådan till dig. Jag tycker ändå det är värt väntetiden eftersom det är så billigt. LÄS ALLTID VARANS BESKRIVNING! Det är självklart viktigt.
När man handlar från Korea så är leveranstiden ca. 2 och en halv vecka. Alltså lite mindre väntetid.

 
 
På dessa bilder visar jag steg för steg hur man handlar. Jag tänker köpa denna scarf direkt.
 
 
 

 


Kommentarer
Postat av: Emina

Skulle du kunna länka till just denna ebaysäljaren? Kollade båda dina inlägg om ebay och just denna scarfen men hittar ingen länk till den :P

2013-03-23 @ 00:22:21
URL: http://eminas.se
Postat av: sh

hur är det med tull och moms och sånt när man beställer från andra länder t.ex. Kina? brukar du få någon tull/moms?

Svar: Nej, får aldrig någon tull eller moms. Aldrig från länderna i Asien. Aldrig fått det från privatpersoner eller någon ebay säljare faktiskt.
Nicole {xoxonicole.com}

2013-04-03 @ 00:33:31





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:



Trackback


Design av xoxonicole

RSS 2.0