Rättsäkerheten på nätet

2 kommentarer
Jag tycker som Tyra i detta inlägg som hon har skrivit fruktansvärt bra. Att något måste göras, att det måste finnas någon lag som kan döma personer när de hänger ut dem på nätet, i bloggar osv. Man ska inte behöva känna sig osäker för att man har en blogg, man ska inte behöva acceptera mobbing och påhopp,förtal och allt vad det kan vara.
Det finns inget som dömmer dessa personer. Det är personerna som lider som får ta skiten. De som trycker ner personer får inget straff alls. Ska det vara så? När man kan sitta och skriva skit till en människa, då får man fan stå upp för det också när man ställs mot väggen!
 
Som Tyra skriver, vi lever på 2000 talet. Internet har funnits i många år nu. Vi saknar en nätombudsman. Nya lagar och regler måste skrivas. Annars blir internet en enda stor soplåda för negativa människor. Det märker man ju direkt på Facebook, bloggars kommentarsfält osv. Lika sjukt varje gång.
 
Något måste göras. 
 
1 J - Är min mamma död nu? :

skriven

Jag håller verkligen med!

2 Johan:

skriven

Håller med dig. Någon typ av lagstiftning som inkluderar påhopp, mobbing etc. på nätet bör upprättas. Internet ska inte vara en frizon där man kan hålla på och beté sig hur som helst. Internet har växt till ett virtuellt samhälle och där ska samma regler och lagar gälla som det gör i det riktiga samhället irl.